Werken aan jezelf

Persoonlijke ontwikkeling

Jouw inzet doet er toe om beperkingen uit het gezin van herkomst, uit de familielijnen of uit Karma niet meer door te geven aan de volgende generaties.

 

Persoonlijke ontwikkeling staat in de Therapie, Coaching en Trainingen van Peter Houtman als eerste centraal. Immers, je hebt alle zaken door te werken die te maken hebben met dat wat je hebt meegemaakt in je gezin van herkomst. Jouw zwangerschapsperiode, borstvoedingsperiode en verdere opgroei in je kinderjaren en puberteit zijn bepalend voor hoe je prestaties zijn op scholen en tijdens je studies. Maar ook waartoe je in staat bent als je er voor kiest om te gaan werken in de maatschappij. Ook je eerste relaties worden veelal bepaald door wat je in jouw gezin van opgroei hebt meegemaakt. Bij anderen openbaart dat wat je in je gezin van opgroei hebt meegemaakt zich juist in werksituaties.

Iedere ervaring doet er toe

Onze lichaam, geest en ziel willen nu eenmaal ontwikkelingen doormaken; naar voren en de toekomst in. Helen wat er vanuit het verleden niet meer dienend is en omzetten, transformeren, naar methodes die toekomstgericht zijn. In iedere vorm van begeleiding die je bij Peter Houtman kunt doen, word je ondersteund om steeds weer lagen af te pellen en te verhelderen. Iedere gebeurtenis, ieder gevoel, iedere gedachte en iedere ervaring in jouw leven doet er dus toe! De ene levenservaring vinden we leuk, de ander vervelend of pijnlijk. Maar als alle emoties, oordelen en veroordelingen door ons ontleed en ontladen worden, dan ontstaat er steeds meer rust, compassie en liefde naar onszelf en anderen. Verwachtingen, met de er bij behorende teleurstellingen, gaan je leven steeds minder bepalen.

Naar een hoger niveau in jouw levensspiraal

Je komt in een nieuwe realiteit op een nieuw niveau in de spiraal van jouw leven. Soms heb je weer even terug te gaan naar het verleden om daar als het ware oude herinneringen, ervaringen en gevoelens op te halen, om ze vervolgens te kunnen doorzien en helen. Zodra je de vier stadia hebt doorlopen van ‘herkennen, erkennen, accepteren en aanvaarden’, kom je in de gelegenheid om andere toekomstgerichte keuzes te maken. Om te vernieuwen dus. Soms heb je nog iets diep te doorvoelen. Maar hoe duidelijker de begeleiding en de begeleider voor jou is, des te sneller kun jij oude ervaringen helen en ze transformeren naar dát wat jou dient op het vervolg van jouw levensreis. Transformeren naar een hoger niveau in jouw levensspiraal.

Veel voorkomende belemmeringen

Voorbeelden van belemmeringen die veel mensen tegenkomen zijn: faalangsten, gevoel er niet mogen zijn, het idee hebben niet te worden gehoord of gezien, schuld en schaamte, niet voor jezelf mogen kiezen want je moet altijd eerst voor anderen zorgen, afkeuring hebben gekregen op dat wat jij wilde of er in elk geval niet in ondersteund zijn, angst voor verbinding omdat je bang bent dat de ander je overruled of dat je er je hele leven aan zult vastzitten, angst om kinderen te krijgen omdat feitelijk het kind in jezelf nog niet goed bij jou is ‘thuisgekomen’, niet in je kracht staan, liefde niet kunnen of durven toelaten, geen goede relatie hebben met je ouders omdat je nog van alles van ze verlangt, enz.

Gaan doen waar je enorm blij van wordt

Alle vormen van begeleiding bij de persoonlijkheidsvorming zijn er op gericht dat jij versneld en met veel helderheid je ervaringen uit je verleden, kunt omzetten naar een fijn, verbonden en toekomstgericht leven. Wat daar ook voor nodig is, dat maakt niet uit. Als jij maar de keuze maakt om dit met jezelf en als eerste voor jezelf aan te pakken. De keuze ligt dus bij jou! Mijn inzet is om jou te ondersteunen bij dit doorwerken van je ‘verleden’. En dat vanuit de wetenschap dat er zo ontzettend veel moois op je pad kan komen als er van alles van je is afgevallen, als het weer ‘stroomt’, als jij je hart weer kunt openen, als jij doet waar jij enorm blij van wordt.

Zodra je ver bent met het doorwerken van patronen, gedachten, gevoelens, emoties, overtuigingen en gedragingen gebaseerd op je verleden, openen de poorten zich naar jouw ziel en zielsbestemming. En dan wordt het leven helemaal bijzonder, leuk en liefdevol!

Het unieke uitdragen wat jij in je draagt

Daarom nodig ik je uit en ondersteun ik je om te gaan voor wie jij bent en wat jij het leven hebt te bieden omdat jij jij bent. De bijzondere persoon die misschien een béétje op een ander lijkt, maar toch volledig uniek is. Prikkel jezelf daarom om jouw leven tot een feest te maken. Jezelf te waarderen en lief te hebben. Jezelf te zien in jouw uniciteit en van daaruit jouw bijdrage te leveren in de wereld. Een ander kan jou enkel ondersteunen als jij bereid bent om je leven áán te gaan. Een ander kan jou enkel liefhebben als jij jezelf liefhebt. Laat los dat je uniek bent in je pijn en in je angsten, maar wees uniek in je schoonheid en de mogelijkheden die jij in je draagt. Jouw leven wordt pas bijzonder als jij dat wat jij in je draagt, ook uitdraagt! Durf je daarvoor te gaan en je daarbij te laten ondersteunen? Je zult zien hoe snel jij met de ondersteuning, de wijsheid en helder waarnemende vermogens van Peter Houtman, jouw stappen kan zetten naar jouw levensgeluk!

Ga jij ook mee op reis?

Kijk daarom bij het ‘Totale Aanbod’ om een beeld te krijgen welke ondersteuning ik je kan aanbieden. De ‘Uitgangspunten van mijn werk’ geven aan waarop ik mijn begeleidingswerk baseer, wat je bij mij kunt meemaken en waartoe jouw leven zich zou kunnen ontwikkelen. Wat mij betreft is ons leven op aarde één grote ontwikkeling en één grote ontdekkingsreis. Ga jij ook mee op reis?