Persoonlijke groei en transformatie

Zielsbegeleiding

Home » Zielsbegeleiding

Ontdek jouw innerlijke kompas

Ontdek jouw zielsbestemming met de zielsbegeleiding van Peter Houtman. Dat kan in individuele sessies en door deel te nemen aan een Verdiepingsgroep Zielsgelukkig.

Zielsbegeleiding is geen alledaagse reis; het is een innerlijke tocht die je uitnodigt om het kompas van je hart te volgen en je zielsbestemming te verkennen. Allereerst doen we het onderzoek naar wat jouw eventueel nog belemmert om volledig te floreren. Dit heeft feitelijk altijd te maken met je verleden. In de energie van je verleden zit dat wat je meeneemt uit het gezin van herkomst, uit de familielijnen, wat in het Karma zit dat je in vorige levens hebt opgebouwd en uit dat wat jouw ziel aan ervaringen in zich draagt. We starten het onderzoek naar jouw zielsbestemming dus als eerste met te verhelderen wat met jouw zogenaamde ‘Persoonlijkheidsvorming’ heeft te maken. We praten niet alleen, maar werken ook met energie, ademsessies en oefeningen. Blijf niet vasthouden aan wat niet kan, maar open je om de mogelijkheden met jouw leven te ontdekken. 

Zowel in de individuele sessies als ook in de Verdiepingsgroepen Zielsgelukkig onderzoeken we jouw tot nu toe gelopen levenspad, je verlangens en je blokkades. . Zielsbegeleiding is een dans in het heden tussen het verleden en je toekomst, tussen het aardse en het spirituele. Het is een ontmoeting met je diepste kern, waar je ziel fluistert over je levensdoelen en verlangens. Samen ontrafelen we de knopen die je weerhouden om voluit te leven en te zijn wie je werkelijk bent.

Verwacht geen quick fixes of oppervlakkige oplossingen. Zielsbegeleiding vraagt om moed en bereidheid om naar binnen te keren en de diepte in te gaan. Altijd met de focus op jouw toekomst. We creëren een veilige ruimte en sfeer waarin je kunt groeien, helen en transformeren. Je zult ontdekken dat je meer bent dan je gedachten, dan je emoties, dan wat je wilt of moet en meer bent dan wat je gewend bent om te doen. Je bent een ziel met een unieke bestemming.

Vanaf nu stappen maken om je leven écht te leven?

Wil jij begeleiding op lichamelijk, psychisch, emotioneel, spiritueel en praktisch niveau? De zielsbegeleiding van Peter Houtman helpt je daarbij. Ervaar wat velen voor jou al hebben ervaren:

  • ✓ Ondersteuning krijgen vanuit veel verschillende invalshoeken.
  • ✓ Verheldering vanuit heldere waarnemingen en met behulp van astrologie.
  • ✓ Ervaringen uit welk verleden dan ook benutten voor de transformaties naar jouw toekomst.
  • ✓ Ondersteuning, bekrachtiging en bemoediging om je stappen steeds verder te verfijnen.
  • ✓ Gaan handelen vanuit je kernkracht en met plezier.
  • ✓ Je zielsbestemming ontdekken en gaan uitdragen.
  • ✓ Het ritme van je hart volgen, liefde zijn en liefde leven.

 

Tijdsduur en locatie 

 

De zielsbegeleiding boek je voor een tijdsduur van 1, 1,5 of 2 uur. Bij de zielsbegeleiding kun je op ‘De Roudonck’ kiezen voor verschillende locaties.

 

Binnen

Binnen bij de houtkachel in ons Natuurhuisje voor als er meer veiligheid, bescherming en intimiteit belangrijk is. De huiselijke setting en warmte geven je direct een gevoel van ‘thuiskomen’. Juist dit maakt het voor jou mogelijk om je dieper te kunnen openen.

Het Atelier achterzijde DEN_9834

In de 'vuurcirkel'

Ons terrein biedt ons de mogelijkheid om met elkaar buiten vuur aan te maken en te stoken in onze ‘vuurcirkel’. Te ontdekken hoe jij jouw vuur en passie weer kan aanmaken, aanwakkeren en temperen als dát nodig is.

Aan het water

Een derde optie waar je bij zielsbegeleiding voor kan kiezen is aan de oever van onze oude visvijver. Juist hier kunnen we oude emoties aan het water afgeven en omzetten naar gevoel dat jij voor jouw zielsbestemming kan benutten.

Over zielsbegeleiding

Voor therapie, spirituele coaching en zielsbegeleiding moet je soms het lef hebben om de duik in het diepe te nemen. Voordat je je levensdoelen kunt realiseren vinden verschillende processen plaats. Dit zijn processen van herkenning, erkenning, acceptatie, aanvaarding en verbinding met jezelf. Vaak moet je eerst naar je angst, verdriet, boosheid of kwetsbaarheid toe en bereid zijn om vastgeroeste patronen te onderzoeken. Vervolgens kun je datgene gaan laten wat jou niet meer dient. Zo maak je ruimte voor mogelijke veranderingen op weg naar jouw toekomst. 

Zielsbegeleiding met holistische visie

Juist in een maatschappij waarbij het denken centraal staat, is het van belang te voelen en doen wat jij vanuit jouw bezieling echt wilt. Daarom doe ik in de therapie en coaching een beroep op de samenwerking tussen jouw verschillende krachten. Dit zijn de krachten van je denken, voelen, willen en doen. Ik werk op basis van de holistische visie, die er van uitgaat dat lichaam, geest en ziel elkaar altijd beïnvloeden en als drie-eenheid samenwerken. Zetten we daarbij ook het hart centraal, dan kunnen we spreken van een vier-eenheid van lichaam, geest, hart en ziel.

Tijdens de sessies werken we daarom ook aan een betere doorstroming van energie en het verkrijgen van een beter contact met jouw lichaam. Dit doen we door middel van fysieke oefeningen, mogelijk ondersteund door ademsessies en meditaties. In de begeleiding op spiritueel en zielsniveau ondersteun ik je bij het onderzoek om bij de opdrachten van je ziel te komen. De sessies kunnen confronterend zijn, maar vinden altijd plaats in veiligheid en op basis van mijn liefde voor mensen en hun potenties tot groei. De therapie of begeleiding start met een intake waarin wij samen vaststellen of mijn visie en begeleiding past bij jou en of wij een samenwerking kunnen aangaan om te kunnen bereiken waar jij mogelijk al zo lang naar verlangt.

Neem contact op

Of je nu worstelt met relaties, werk, of persoonlijke groei, zielsbegeleiding biedt een kompas om je weg te vinden. Laten we samen de verbinding zoeken met je innerlijke kompas. Neem nu contact op of vraag een intakegesprek aan.