Een leuk lang weekend met hemelvaart

'Vierdaagse Vaders en Zonen op Avontuur in de Ardennen’

Intense ervaringen die de harten van vaders en zonen blijvend naar elkaar doen opengaan

Folder downloadenInschrijven

Home » Vaders en Zonen

Hemelvaartweekend 2025  29 mei t/m 1 juni

Voorbereidingsavond 7 mei 2025

Man op mannentraining mannen in t wild

Waarom meedoen?

Verbinding en vertrouwen zijn ingrediënten waarmee wij de vierdaagse ‘Vaders en Zonen op Avontuur in de Ardennen’ inhoud en vorm geven. Eén van de hoogtepunten is de initiatie die de vader geeft aan zijn zoon. Een initiatie als anker van verbinding en vertrouwen, zodat de zoon voortaan altijd bij zijn vader terecht kan; óók voor emotionele ondersteuning. In deze vierdaagse leren vaders en zonen hun kracht, maar ook hun angst en kwetsbaarheid te delen met elkaar en met andere vaders en zonen. Leren vaders en zonen om te luisteren naar elkaar en elkaar te ondersteunen daar waar nodig. De ervaring van de vader én het jeugdig initiatief van de zoon, zijn samen nodig om jullie vierdaagse tot een onvergetelijk succes te maken. Vier dagen van intense ervaringen, die de harten van vaders en zonen blijvend naar elkaar doen opengaan.

Wat doen we?

Samen met je zoon op avontuur in de Belgische Ardennen, in de buurt van Sprimont. Klimmen, klauteren en ravijnen overbruggen. Spel, plezier en diepgang. Samen zijn in indiaanse tipi’s. Een zweethut bouwen en een indringend zweethutritueel meemaken. De elementen vuur, water, aarde en lucht in vol ornaat beleven tijdens de ‘Vierdaagse Vaders en Zonen op Avontuur in de Ardennen’. Kortom: een heel leuk lang en spannend weekend met Hemelvaart vol met vader en zoon activiteiten!

Leer elkaar beter te begrijpen

Ben jij op zoek naar manieren om de band met jouw zoon te versterken en meer verbinding te voelen?

Dit ga je leren

Relatie tussen vader en zoon

‘Vaders en Zonen op Avontuur in de Ardennen’ is een speels, spannend en indrukwekkend avontuur om de relatie van en de liefde tussen vader en zoon te verdiepen en te versterken. 

Open stellen

Jullie leren tijdens deze vierdaagse niet alleen jullie kracht kennen, maar ook jullie angsten en kwetsbaarheden te delen met elkaar en met andere vaders en zonen. Elkaar daarin te zien en te ondersteunen.

Wanneer

Data ‘Vierdaagse Vaders en Zonen op Avontuur in de Ardennen 2025’:

  • Donderdag 29 mei t/m zondag 1 juni.
  • Voorbereidingsavond voor vaders en moeders: woensdagavond 7 mei 2025

Kosten

Het bedrag dat jij betaalt voor jullie deelname aan de ‘Vierdaagse Vaders en Zonen op Avontuur in de Ardennen’ is gebaseerd op het bruto gezinsinkomen per maand. Download de folder voor een overzicht van de training, de tarieven en de betalingsmogelijkheden.

Voorbereidingsavond en inschrijven

‘Vaders en Zonen op Avontuur in de Ardennen’ is bedoeld voor vaders met zonen tussen tien en zestien jaar. Mocht de zoon inmiddels ouder zijn, neem dan toch contact met ons op, want iets ouder is soms ook mogelijk.

Deelname vindt plaats op volgorde van binnenkomst van de inschrijfformulieren. Aan de ‘Vierdaagse Vaders en
Zonen op Avontuur in de Ardennen’ kunnen maximaal 12 vader-zoon koppels meedoen.

Na ontvangst van jullie inschrijfformulier krijgen jullie via de mail een bevestiging van jullie inschrijving.

Voor deelname aan de voorbereidingsavond op woensdagavond 7 mei 2025 melden de ouders zich eveneens aan via het inschrijfformulier, telefonisch op 0411-602305 of door een mail te zenden naar p.houtman@planet.nl. Eind april ontvangen jullie als ouders van ons een uitnodigingsbrief/mail voor deze voorbereidingsavond.

Ongeveer anderhalve week voorafgaand aan de vierdaagse ontvangen vader en zoon van ons een inspiratievolle brief met de routebeschrijving naar Sprimont en een lijst van benodigdheden.

Wat vaders, zonen en partners over de ‘Vierdaagse Vaders en Zonen op Avontuur in de Ardennen’ hebben gezegd:

  • “Het is net alsof ik mijn zoon heb meegenomen in een spannend jongensboek waarin wij zelf de
    hoofdrolspelers zijn”.
  • “Sinds ‘Vaders en Zonen op Avontuur in de Ardennen’ hebben mijn zoon en ik en zeer hechte band met
    elkaar en komt hij uit zichzelf om advies of om even geknuffeld te worden”.
  • “De initiatie was voor ons de krachtigste, meest emotionele en liefdevolle ervaring”
  • “Hij maakt nu zijn huiswerk zonder dat ik als moeder nog hoef te stimuleren. Wat is dat een verademing
    voor ons beiden”.
  • “Ik vond het super om eens alléén met mijn vader vier dagen weg te zijn”
  • “Papa, eindelijk ben je er weer voor mij!”.
  • “Vanaf nu luistert mijn moeder écht naar mij, omdat mijn vader mij daarbij steunt”.
  • “Als vader heb je uit je eigen verleden niet altijd de bagage meegekregen om je vaderschap goed te kunnen invullen. Ik voel me er door deze vierdaagse geweldig in ondersteund en beweeg me nu natuurlijker in mijn zoon te kunnen stimuleren en begeleiden”.
  • “Ik ervaar nu begrip en ondersteuning van mijn vader. Dat geeft mij rust en vertrouwen”.
  • “Voorheen wist mijn vader het altijd beter. Nu neemt hij mij serieus en luistert hij naar mij”.
  • “Fijn om met de trainers en andere vaders te hebben gedeeld. Ik voel me nu sterker én ondersteund in mijn vaderschap”.
  • “Ik heb gezien dat mijn zoon meer weet en meer kan dan wat ik dacht. Ik gun hem nu veel makkelijker zijn successen, maar ook het zelf tegen de lamp mogen lopen en zo zelfstandig zijn ontdekkingen en ervaringen te mogen opdoen”.
  • “De vierdaagse is een intense, fantastische ervaring die je iedere vader en zoon wenst”.
  • “Na vele jaren voel ik nog steeds het fundament dat mijn zoon en ik in dit kamp met elkaar hebben gelegd en versterkt. Bewust en ook onbewust grijpen we beiden regelmatig op dit fundament terug”.
  • “Sinds deze vierdaagse gaan mijn man en zoon ieder jaar een aantal dagen met elkaar op pad en zoeken iets uit waar zij beiden lol in hebben en avontuur in beleven. Ik ga als moeder dan een weekend met mijn dochter op pad”.