Werken aan jezelf

Zielsontwikkeling

Jouw ‘zielsgeluk’ als inspiratiebron voor anderen en als bijdrage aan Moeder Aarde en aan ‘Het Grote Geheel’.

 

Home » Zielsontwikkeling

De zielsbestemming

Voor ieder leven dat een ziel weer op aarde meemaakt krijgt de ziel zielsopdrachten of zielsbestemmingen mee. Zo bouwt de ziel op de aarde een grote schat op aan ervaringen en aan wijsheid. Uiteindelijk heeft de ziel alle ervaringen en wijsheid op aarde opgedaan en alle zielsopdrachten en zielsbestemmingen vervuld die voor deze ziel de bedoeling waren. Onderdeel daarvan is dat je als mens met je ziel dan ook je plek op aarde nadrukkelijk inneemt. Inneemt met jouw zielsbestemming. En zo wordt je en ben je onderdeel van ‘Het Grote Geheel’ en lever je daar jouw bijdrage aan. Wanneer je dan sterft zal je ziel niet meer op de aarde als ziel in een mensenlichaam terugkeren. In ‘Het Grote Geheel’ gaat je ziel over in een andere hoedanigheid om een andere taak te vervullen. Je ziel lost als het ware op in de ‘Goddelijke Bron’ en draagt al haar opgedane ervaringen en wijsheid over aan deze alles omvattende bron. Maar voordat het zover is heeft je ziel samen met je hart, je lichaam en je geest alles te onderzoeken, aan te gaan en uit te dragen wat met je zielsopdrachten en je zielsbestemming te maken heeft.

Peter Houtman en zielsontwikkeling

Peter Houtman is een ervaren begeleider op het gebied van persoonlijkheidsvorming en zielsontwikkeling. Hij biedt ondersteuning aan mensen die zich willen verdiepen in hun zielsbestemming en deze ook daadwerkelijk willen gaan uitdragen. Ruim 28 jaar heeft hij inmiddels mensen begeleid als therapeut, trainer, coach, supervisor, inspirator en begeleider van zweethutceremonies, vuurlopen, Vision Quest en vele andere ceremonies, maar ook om te komen bij de zielsbestemming. Zijn diepgaande ervaring en wijsheid zet hij in om helderheid, bemoediging en bekrachtiging te geven op de persoonlijkheidsontwikkeling bij mensen. Maar ook voor de processen die nodig zijn voor en leiden tot de zielsontwikkeling. Hij baseert zijn inspiratievolle werk op diverse therapeutische en spirituele stromingen, en combineert deze met zijn heldere waarnemingsvermogens. Met een breed mensbeeld en levenservaring vanuit verschillende spirituele tradities, begeleidt hij mensen bij het onderzoeken van de vier-eenheid van lichaam, geest, hart en ziel en helpt hij hen bij het helder krijgen en uitdragen van hun zielsbestemming.

Het onderzoek naar zielsbestemming

Het onderzoek naar je zielsbestemming omvat het verkennen van de zielsopdrachten die je als individuele ziel voor dit leven hebt meegekregen. Peter Houtman creëert een veilige en ondersteunende omgeving waarin je kunt onderzoeken, ervaren en groeien. Door middel van meditatie, oefeningen, heldere waarnemingen en contact met engelen en andere ondersteunende energieën ruim je belemmeringen en onveilige hechtingen op. Zet je ontwikkelde patronen om zodat ze dienend kunnen zijn aan de bestemming die voor jou in jouw, mogelijk nabije, toekomst voor je klaarligt. Peter Houtman moedigt je aan om knopen door te hakken en te gaan laten wat niet dienend is om je zielsbestemming volledig te kunnen omarmen. Hij begeleidt je bij het ontwikkelen van vertrouwen in jezelf, in anderen en in ‘Het Grote Geheel’., Bij het liefhebben van jezelf en anderen, bij het uitzuiveren van je hart en bij te gaan staan in dát wat met jouw leven ‘de bedoeling’ is.

Het uitdragen van je zielsbestemming

Het ontdekken van je eigen zielsbestemming is een spannende en indrukwekkende reis in zichzelf. Het leren uitdragen er van in je dagelijkse leven vraagt moed, vertrouwen en doorzettingsvermogen. Peter Houtman reikt je zijn ondersteuning, ervaring, wijsheid en helder waarnemende vermogens aan in individuele sessies Zielsbegeleiding en in de Basis Verdiepingsgroep Zielsgelukkig en de Doorgaande Verdiepingsgroep Zielsgelukkig. Door in contact te komen met je eigen zielsbestemming en het willen uitdragen er van, wordt in jou het verlangen wakker gemaakt om andere zielsverwanten te ontmoeten. Zo bouw je mede aan een gemeenschap die elkaar ondersteunt, ziet, respecteert en waardeert. Dat biedt je de gelegenheid om steeds opnieuw je tegenslagen en beperkingen om te zetten in mogelijkheden en vernieuwing. In het nu op weg naar jouw zielsbestemming en naar een gezamenlijke toekomst van licht en liefde. Zo leer je om je zielsbestemming te integreren in je dagelijkse leven en maak je het een natuurlijk onderdeel van jouw  werkelijkheid. Een werkelijkheid die jij voelt, spreekt en leeft. Jouw ‘zielsgeluk’ als inspiratiebron voor anderen en als jouw bijdrage aan de transformatie van Moeder Aarde en van ‘Het Grote Geheel’.