mannentrainingen op 'De Roudonck'

'De reis van de man'

Pak nu de belemmeringen in je man-zijn aan!

Folder downloadenIntakegesprek of inschrijven

Home » De reis van de man

Twee keer per jaar te volgen

Najaarstraining 2024  3 t/m 6 oktober en 21 t/m 24 november

Voorjaarstraining 2025  27 t/m 30 maart en 15 t/m 18 mei

Waarom meedoen?

Deelnemen aan de mannentraining ‘De reis van de man’ doe je omdat jij in het verleden opgebouwde belemmeringen in je man-zijn wilt omzetten naar kracht en doelgerichtheid, naar liefde en plezier. Maar ook om kwetsbaar te mogen en durven zijn omdat de aangeboden bedding daarvoor veilig is. Om te ontdekken dat andere mannen niet je concurrenten zijn, maar jou ondersteunen om de unieke man naar buiten te laten komen die in jou schuilgaat. Om de relatie met zowel je vader als je moeder volledig op te schonen zodat jouw hart zich kan openen. Om je seksualiteit te verbinden met je hart. Om als man eerlijk en congruent te gaan zijn. Daarom moet ‘De reis van de man’ wel een stevige en indringende training zijn. Een training die jou de juiste basis geeft om je man-zijn hernieuwd op te bouwen en om je verdere leven met vertrouwen tegemoet te zien. Een investering die enkel jij jezelf kunt geven!

Wat doen we?

In de mannentraining ‘De reis van de man’ onderzoeken we als eerste de opgebouwde patronen die in het gezin van opgroei zijn ontstaan en uit de familielijnen komen. We pakken dit zowel fysiek, emotioneel, mentaal als ook op een geaarde spirituele wijze aan. Wetend dat jij, voordat je je bij ons voor ondersteuning aanmeldde, zelf al van alles in je leven hebt ondernomen om verder te komen. Tot je tot de conclusie kwam dat dat niet voldoende resultaat had. De eerste moedige stap zet je dan dus al door nu samen met andere mannen te gaan deelnemen aan ‘De reis van de man’.

Zet belemmeringen om in kracht, doelgerichtheid, liefde en plezier.

Hoe zou het zijn als jij je blokkades kunt doorbreken?

Dit ga je leren

Versterken van je mannelijke kracht

In het eerste trainingsblok staat het versterken van je mannelijke kracht centraal. Met een bevrijd hart ga je hernieuwd contact aan met je vader en creëer je bedding en vertrouwen met mannen. Mannelijke rugdekking en ruggensteun helpen je om je te openen voor alle noodzakelijke processen. Je maakt een grote schoonmaak in belemmeringen uit je jeugd. Ook leer je om steun te vragen, steun te ontvangen en steun te geven zonder jezelf daarbij ‘weg te geven’.

Je sluit het eerste trainingsblok af met een eerste krachtige initiatie rond de leeftijd van 8 jaar. Hierin doorbreek je de beperkende ‘kinderlijke’ verbondenheid met je moeder op basis van de aanhechting aan universele mannelijke- én vaderondersteuning.

Doorbreken van blokkades

In het tweede trainingsblok schoon je de relatie op met je moeder en met je partner(s). Je leert hoe je je hart in veiligheid opnieuw kunt openen naar vrouwen, maar ook kunt sluiten indien dit noodzakelijk is. Je leert hoe je als man eerlijk, congruent en invoelend kunt zijn. Je versterkt je mannelijke seksualiteit, maar nu verbonden met je hart. Met de kracht van jouw ‘oervader’ doorbreek je geblokkeerde patronen vanuit de familielijnen van je voorvaderen. Dit doe je zodanig dat hun blokkades jou niet meer bepalen, maar ook dat jij ze niet meer projecteert in je relaties én ze niet meer doorgeeft aan de volgende generaties.

Dit tweede trainingsblok sluit je af met een nog krachtiger tweede initiatie rond de leeftijd van 12 jaar.

Bekrachtigen van jouw verworvenheden

Jouw verworvenheden uit het eerste én het tweede trainingsblok bekrachtig jij op de laatste zondag van de training in de ‘Mannenzweethut’. Een oude traditionele Sjamanistische ceremonie die je in respect in een diepgaand en liefdevol contact brengt met jezelf en anderen. Een ritueel dat je op indringende wijze jouw plaats laat ervaren tussen de Goddelijke/Kosmische energieën en die van Moeder Aarde en Moeder Natuur.

Wanneer

Data najaarstraining 2024:

  • Introductiemiddag zondag 22 september van 13.00 – 17.15 uur
  • Blok 1: donderdag 3 oktober van 19.30 uur t/m zondag 6 oktober 18.00 uur
  • Blok 2: donderdag 21 november van 10.00 uur t/m zondag 24 november 21.00 uur
  • De mannenzweethut op zondag 24 november. Deze is ook bedoeld voor mannen die niet aan de training deelnemen.

Data voorjaarstraining 2025:

  • Introductiemiddag zondag 16 maart van 13.00 – 17.15 uur
  • Blok 1: donderdag 27 maart van 19.30 uur t/m zondag 30 maart 18.00 uur
  • Blok 2: donderdag 15 mei van 10.00 uur t/m zondag 18 mei 21.00 uur
  • De mannenzweethut op zondag 18 mei. Deze is ook bedoeld voor mannen die niet aan de training deelnemen.

Kosten

Het bedrag dat jij betaalt voor jouw deelname aan de training ‘De reis van de man’ is gebaseerd op het bruto gezinsinkomen per maand. Download de folder voor meer informatie over de training, de tarieven en de betalingsmogelijkheden.

Intakegesprek, introductiemiddag en inschrijven

‘De reis van de man’ bestaat uit twee trainingsblokken van meerdere dagen, een zweethutceremonie en een afrondende persoonlijke sessie. Voor alle onderdelen schrijf je je in één keer in.

Belangrijk is het om vooraf helder te krijgen of deze training op dit moment het juiste middel is om voor jou in te zetten bij jouw persoonlijke ontwikkeling. Daarom is een persoonlijk intakegesprek aan te raden en deelname aan de introductiemiddag een voorwaarde.

Op de introductiemiddag ontmoet je naast het team, ook andere mannen die met jou de sprong in het diepe gaan wagen. Ons streven is dat er ook mannen zijn die ‘De reis van de man’ al hebben gedaan en met jou komen delen waartoe de training voor hen heeft bijgedragen, dan wel wat er voor hen nog klaarligt om verder te ontwikkelen.

Is het voor jou sowieso al duidelijk dat je aan de training ‘De reis van de man’ wilt deelnemen, schrijf je dan in via onderstaande knop. 

Jaartraining “Mannen in ‘t wild”; Hét vervolg op ‘De reis van de man’

Na de training ‘De reis van de man’ kun je de ontwikkeling in jouw man-zijn versterken en uitbouwen in de jaartraining “Mannen in ‘t wild”. Immers, ‘De reis van de man’ heeft je in de schoonmaak van de wortels met je vader en moeder en in een nieuwe opbouw gebracht bij de leeftijd van 12 jaar.

De jaartraininig “Mannen in ‘t Wild” is daarom een krachtig vervolg op ‘De reis van de man’ om een nieuwe opbouw te doen vanaf 12 jaar naar de man in de leeftijd die je nu hebt. “Mannen in ‘t wild” is een unieke, afwisselende en stevige training in persoonlijk liefdevol natuurlijk leiderschap. Leiderschap als eerste voor jezelf met jezelf en voor jezelf in relatie tot jouw persoonlijke omgeving. Maar ook om nadrukkelijk toe te passen in jouw werksituaties.

De jaartraining “Mannen in ‘t wild” leert jou om stapsgewijs jezelf vorm te geven als een man die alle verantwoordingen op zich kan nemen die bij het man-zijn behoren. Die klaar is om het stokje van de ouders over te nemen zodra dit van belang wordt. Die klaar is om zich vanuit zijn hart in een relatie te verbinden. Die het vaderschap op zich kan nemen indien dat van toepassing is. Die in werksituaties dat laat zien, voelen en doet wat van belang is. Door de intensiteit en veelzijdigheid van het programma en met de natuur als inspiratiebron en werkgebied, kom jij weer uit bij jouw persoonlijke mannelijke oerbronnen. De jaartraining “Mannen in ‘t wild” bestaat uit vijf trainingsblokken, het maken van verslagen, broederschapsbijeenkomsten, vijf persoonlijke sessies en één broederschapssessie. 

Wat deelnemers aan ‘De reis van de man’ hebben gezegd:

Gert: “Ik merk dat ik minder snel boos of geïrriteerd ben. Heb mijn emoties beter onder controle als de ‘kleine jongen in mij zich aangevallen voelt. Kan mijn emoties nu beter als gevoel uiten. Dat voelt een stuk volwassener.” 

Ryan: “Ik hoef geen verantwoording meer voor een ander te nemen om bevestiging te krijgen. Ik sta nu als liefdevolle en krachtige man die zich veilig voelt in zichzelf en in het leven. Mijn leven!” 

Siebe: “Ik sta na ‘De reis van de man’ bewuster in mijn leven. Kies meer voor mezelf en voor dat wat ik belangrijk vind. Eerlijk zijn naar mijzelf en naar mijn partner helpt nadrukkelijk om onze verbinding verder te laten groeien.”

Wilco: “Ik ben opener in communicatie, vaker met een glimlach. Ik stel meer vragen en luister nu vanuit interesse. Voel me vrijer en ben een soort van positief natuurlijk overwicht aan het vormen, wat ik positief gezien terug krijg van collega’s.”

Koos: “Ik heb in de relatie met mijn vader én met mijn moeder schoon schip kunnen maken. Ik vond nog dat mijn ouders mij tekort gedaan hadden en mij nog steeds van alles moesten leveren. Nu ik dit in alle veiligheid van de training heb kunnen doorwerken, voel ik me bevrijd. Ik voel me nu veel meer man.”

Dick: “Doordat ik in ‘De reis van de man’ mijn hart weer heb kunnen openen naar mijn ouders, kan ik mijn hart ook verder openen naar mijn vrouw en kinderen. Ik wilde dat wel, maar wist niet hoe. De soms best wel pittige begeleiding die Peter geeft, heeft er voor gezorgd dat ik me niet meer achter mijn boosheid en irritaties kon blijven verschuilen.”

Tom: “Tijdens de training is mij helder geworden dat het oude niet meer kon; de kantjes er vanaf lopen. Wil ik in mijn leven alles laten werken, en zeker in mijn relatie, dan heb ik eerlijk te zijn. In de training bij Peter Houtman draait alles om ‘eerlijk zijn’. Dat voorbeeld heeft mij de kracht gegeven om naar mijn vrouw te bekennen waar ik niet eerlijk in ben geweest. en ‘eerlijk zijn’ is precies wat zij van mij verlangt.”