mannentrainingen op 'De Roudonck'

Jaartraining "Mannen in 't wild"

Vind je oerwortels terug in de natuur

Folder downloadenIntakegesprek of inschrijven

Home » Mannen in ‘t wild

Man op mannentraining mannen in t wild

Waarom meedoen?

Om als man verantwoordelijkheid te kunnen nemen in je mogelijke rollen als partner, vader, zoon, werknemer en werkgever. Om jezelf te ontwikkelen in liefdevol natuurlijk leiderschap. Om te ontdekken dat andere mannen je ondersteunen in het ontplooien van jouw unieke mannelijke kracht. Om in de natuur je oerwortels en mannelijke bronnen van creativiteit, helderheid, duidelijkheid, eerlijkheid, kracht, stevigheid en betrouwbaarheid te ontdekken. Om kwetsbaar te mogen zijn, je gevoel te tonen en je hart te openen omdat de bedding en setting je daarvoor de veiligheid bieden. Om helder te krijgen wat er voor jou werkelijk toe doet. Om eerlijk en congruent te gaan zijn. Om op weg te zijn naar uitdrukking te geven aan jouw zielsbestemming. Daarom is de jaartraining “Mannen in ‘t wild” een krachtige en unieke voortzetting van ‘De reis van de man’. Een investering in jezelf die enkel jij jezelf kunt geven door een commitment met jezelf aan te gaan. Een commitment om je een heel jaar op indringende en veelzijdige wijze te laten ondersteunen om in de grootsheid van jouw specifieke man-zijn uit te komen!

Wat doen we?

De training bestaat uit vijf intensieve trainingsblokken, individuele sessies, broederschapsbijeenkomsten, het maken van verslagen en het doen van opdrachten, oefeningen en meditaties. Je investeert in samenwerken, leiding geven én ontvangen om je innerlijke kracht te ontwikkelen. Samen met andere mannen ga je op zoek naar de verborgen natuurlijke rijkdom in jou, waardoor je in je verdere leven niet alleen jezelf, maar ook anderen zult inspireren. Zoals andere mannen jou zullen spiegelen en ondersteunen om opgebouwde patronen te kunnen herkennen en omzetten, zo spiegel en ondersteun jij hen.  In de geaarde holistische aanpak combineren we spirituele, sjamanistische en zakelijke elementen om jouw persoonlijke en spirituele groei te bevorderen. De verbinding met Moeder Aarde en de allerhoogste energie van licht en liefde (de Goddelijke energie) staat centraal. Je maakt alle seizoenen en de vier elementen in vol ornaat mee om jouw unieke kwaliteiten en potentieel te ontdekken. Belangrijke extra onderdelen zijn de vorming van broederschappen, de vuurloop, een korte Vision Quest en de Koningszweethut. 80% van de activiteiten doen wij buiten. Bij ons bestaat er dus geen goed of slecht weer; het altijd weer! Juist dat sterkt jou in je man-zijn en leert jou je mannelijke oerbronnen te ontdekken of te herontdekken. De ‘oerman’ te zijn zoals enkel jij deze op jouw unieke wijze kunt zijn!

Ontdek de kracht van jouw authentieke inspiratievolle man-zijn.

“Want jouw belangrijkheid als man doet er toe in deze wereld!”

Dit ga je leren

Verbinding en transformatie

In de jaartraining “Mannen in ‘t wild” leer je jezelf te verbinden met de energieën van Moeder Aarde en de Goddelijke energie, terwijl je heel aards technieken uit veel verschillende disciplines toepast. Je gaat aan de slag met spirituele, sjamanistische, astrologische, therapeutische en zakelijke benaderingen om een maximale transformatie van je verleden te bewerkstelligen. In het Nu op weg naar een toekomst waarin jij als man een krachtige betekenisvolle bijdrage levert vanuit jouw unieke kwaliteiten, verbonden met jouw kern, hart en ziel.

Werken met de vier elementen

De training is opgebouwd rond de vier elementen – vuur, water, aarde en lucht – en hun respectievelijke windrichtingen, jaargetijden, tijdstippen van de dag en krachten binnen jezelf en vanuit de natuur. Door de vijf trainingsblokken heen, werk je aan je wilskracht, gevoelskracht, daadkracht en denkkracht, terwijl je verbinding maakt met je kern, hart en ziel. Hierdoor ben je in staat om niet meer te oordelen te gaan laten wat er niet meer toe doet. Om positief in het leven te gaan staan, te doen wat er wel toe doet omdat het leven feitelijk ‘logisch’ is opgebouwd. Een logica waarin jij dus een veelheid aan ervaringen mag opdoen om jouw man-zijn verder vorm te geven. Zo leer je een leven te leiden waarin jij de verantwoordelijkheden op je kunt nemen ten gunste van de relatie met jezelf, met een partner, als vader voor je kinderen, als zoon van je ouders en in werk- en andere maatschappelijke situaties.

De weg naar jouw 'koningschap'

Met zijn 28 jaar ervaring geldt Peter Houtman als één van de grondleggers van mannentrainingen in Nederland. Hij ondersteunt je je ware zelf te vinden en je leven met vertrouwen en liefde vorm te geven. Op weg naar het ‘koningschap’ kunnen mannen in het totale mannentraject zeven initiaties meemaken; twee in ‘De reis van de man’ en vijf in de jaartraining “Mannen in ’t wild”. Initiaties die de nieuwe zorgvuldig opgebouwde lagen in het mannelijke systeem als het ware ‘verankeren’. Terugval bestaat dan niet meer. Je kunt enkel in je ontwikkeling nog naar een oude situatie moeten terugkeren om daar een volgend deel te ontmoeten wat aan de beurt is om door jouw getransformeerd te worden.

De jaartraining “Mannen in ’t wild” reikt je de sleutel aan om als ‘leider’ blijvend het pad van kracht te weten naar de kern van jouw ‘oerbronnen’. Zodanig, dat jij als man met opgeheven hoofd in het leven kunt staan: trots, fier, liefdevol, in respect en kracht, in oprecht, eerlijk, congruent en dienstbaar te zijn. Doen wat je zegt en zeggen wat je doet. Een man die leeft vanuit de liefde voor zichzelf en de liefde voor anderen. Waarbij het mannelijke deel in je in liefde verbonden is met het vrouwelijke deel en omgekeerd. Waarbij de volwassen man in je onlosmakelijk verantwoording neemt voor de kleine jongen, de puber, de twintiger etc. in je. Een man waar vrouwen ‘nieuwsgierig’ naar worden omdat hij stevig staat, eerlijk en duidelijk is. Een man die zich uitspreekt én kwetsbaar durft te zijn. Die luistert en invoelend is. Die de ander zijn of haar ontwikkelingsweg gunt. Die pas oplossingen aandraagt als er om wordt gevraagd. Die zijn hart en seksualiteit met elkaar heeft verbonden en van daaruit liefde doet vermeerderen. Kortom een betrouwbare volwassen man die staat in de verantwoordingen die behoren bij zijn man-zijn. Een man die staat in zijn ‘koningschap’!

Wanneer

Data jaartraining “Mannen in ‘t Wild” 2024-2025:

  • Blok 1: Water: vrijdag 13 september 2024 van 17.30 uur t/m zondag 15 september 2024 20.00/21.00 uur
  • Blok 2: Lucht: vrijdag 8 november 2024 van 18.00 uur t/m zondag 10 november 2024 18.00/19.00 uur
  • Blok 3: Vuur: vrijdag 17 januari 2025 van 18.00 uur t/m zondag 19 januari 2025 18.00/19.00 uur
  • Blok 4: Aarde: vrijdag 11 april 2025 van 9.30 uur t/m zondag 13 april 2025 20.00/21.00 uur
  • Blok 5: Integratie en Koningschap: donderdag 26 juni 2025 van 19.00 uur t/m zondag 29 juni 2025 21.00/22.00 uur
  • Vier individuele sessies tussen de trainingsblokken door
  • Broederschapsbijeenkomsten 
  • Eén broederschapssessie tussen de blokken 3 en 5
  • Eén individuele sessie begin september 2025 als afsluiting van jouw gehele jaartraject

Kosten

Het bedrag dat jij betaalt voor jouw deelname aan de jaartraining “Mannen in ‘t Wild” is gebaseerd op het bruto gezinsinkomen per maand, zodat een ieder betaalt naar draagkracht. Download de folder voor meer informatie over de training, de tarieven en de betalingsmogelijkheden. Wellicht is het nu al voor je van belang om te weten dat je de training in delen kunt betalen. 

Intakegesprek, informatieavonden en inschrijven

“Mannen in ‘t wild” bestaat uit vijf trainingsblokken, vijf individuele sessies en één broederschapssessie, opdrachten (persoonlijke-, broederschaps- en groepsopdrachten), oefeningen en meditaties, schriftelijke verslaglegging en broederschapsbijeenkomsten.

Je kunt enkel aan de jaartraining “Mannen in ‘t wild” deelnemen nadat je de training ‘De reis van de man’ hebt gevolgd. Heb je aan een mogelijk vergelijkbare mannentraining deelgenomen, dan is een intake verplicht om vast te stellen of de jaartrainng “Mannen in ‘t wild” aansluit bij dat wat jij reeds hebt kunnen omzetten en verwerven in jouw man-zijn.

Een intake geeft je de helderheid die op dat moment in beeld kan komen. Soms heb je nog even wat meer tijd nodig om tot een zo helder mogelijk besluit te kunnen komen of je wel of niet gaat deelnemen. Het belangrijkste is dat je aan jezelf een groot innerlijk commitment hebt te geven om alle ondersteuning en uitdagingen die je worden aangereikt, ook daadwerkelijk aan te gaan. Je ontwikkelen als man is dus lef hebben!

Op de laatste zaterdagavond van het tweede trainingsblok van zowel de voorjaars- als de najaarstraining van ‘De reis van de man’ ben jij in de gelegenheid om je te laten informeren over de jaartraining “Mannen in ‘t wild”. Mannen die deze jaartraining volgen of hebben gevolgd komen hun eerlijke verhaal delen over wat “Mannen in ‘t wild” aan hun leven heeft bijgedragen. Maar ook waar zij mogelijk meer ondersteuning bij nodig hebben om nog krachtiger te worden of om nog meer verfijning in hun leven te kunnen aanbrengen. Kracht en verfijning die voor hen nodig is om alles te willen gaan zijn en uitdrukken wat bij hun specifieke man-zijn behoort. Je zult dus geen verhaal horen van mannen die ‘af’ zijn, want dat bestaat niet!

Is het voor jou sowieso al duidelijk dat je aan de jaartraining “Mannen in ‘t wild” wilt deelnemen, spreek dan een intake af en/of schrijf je in via de onderstaande knop.

 De jaartraining “Mannen in ‘t wild” start ieder jaar begin september.

Wat deelnemers aan de jaartraining “Mannen in ‘t wild” hebben gezegd:

Arjuna: “Toen ik aan de training begon was ik zeer overtuigd van het nut en de noodzaak voor mijzelf als man om deel te nemen. Ik zei nog tegen Peter: “De training is niet duur, maar wel veel geld om dit te doen. Maar daar kies ik met volle overtuiging voor, gesteund door mijn vrouw. Nu sluit ik met positieve bevestiging en dankbaarheid mijn jaartraining “Mannen in ‘t wild” af.”

John: “Voor mij was de jaartraining “Mannen in ‘t wild” een van de spannendste reizen die ik ooit heb ervaren. Zeker de mooiste. En mijn levensreis is nog niet ten einde; er valt nog veel te ontdekken. Zeker op de krachtige basis die ik nu heb verkregen. Hoe mooi is dat!”

Niels: “Ik oordeel vrijwel niet meer over mezelf en over anderen, kijk zachter. Dat geeft enorm veel rust en vertrouwen. Ik kan meer kijken naar mezelf als iemand die continu groeit en in beweging is. Ik herken mijn grenzen sneller en beter en geef ze tijdig aan. Het voelt bijna alsof ik mijn grenzen spelenderwijs opnieuw heb leren ontdekken.”

Pieter: “Ik heb geleerd om te leven vanuit mijn ‘vrije wil’, in plaats van te doen wat moet. Anderen ontmoet ik nu vanuit mijn hart. Ik creëer in mijn atelier omdat de energie in mij weer stroomt. Ik ben nu in het Nu!”

Rutger: “Contacten ga ik veel makkelijker aan dan vóór de training. Ik hoef het niet meer allemaal alleen te doen, te kunnen en te beredeneren. Vraag om hulp en ondersteuning daar waar nodig. En ik deel meer met anderen in mijn leven. Vóór het sterven van mijn vader ben ik anderhalf jaar wekelijks bij hem geweest en ook samen op vakantie gegaan. Hij bleef de introverte persoon die veel verborgen hield, maar ik kon hem dankzij de training vanuit mijn kracht en liefde de zorg bieden die hij nodig had. Ben ik superblij mee!”