Coaching in en met de Natuur

Coaching aan het water

Voor wie het water de wijsheid, schoonheid en rijkdom van het eigen gevoelsleven mag weerspiegelen

Home » Watercoaching

Water als spiegel

Watercoaching aan de oever van of op het water geeft je de unieke mogelijkheid om via het element ‘water’ dichter en sneller bij je gevoel en je emoties te komen. En juist dat haalt je uit je hoofd en uit alles wat je altijd maar weer vanuit welke reden dan ook de hele dag ‘moet’ doen. Je ervaart het herstellende en rustgevende effect van de waternatuur. ‘Coaching aan of op het water’ als unieke vorm van diepgaande persoonlijke begeleiding gecombineerd met de kracht van wat water doet met jou. Terwijl we samen zitten aan of wandelen langs het water of in een bootje dobberen op het water, verken jij je gedachten en gevoelens. Mag het water jou je innerlijke schoonheid en rijkdom spiegelen?  

 

De frisse lucht verheldert je geest en met de wind geef je mee wat je niet meer dient. De schoonheid van de natuur laat jou je eigen schoonheid weer terugvinden. Vogels en vergezichten tonen jou je perspectief. Geuren, kleuren en openhartige gesprekken doen jou je eigen kleurenpracht weer ontdekken. Het water maakt je zacht, kwetsbaar en meer voelend. Spiegelt je om vastzittende en blokkerende emoties naar buiten te laten komen. Om ze om te zetten naar gevoel dat jij weer kunt benutten om krachtiger ‘voelend’ te kunnen gaan leven. Om je gevoel weer te laten ‘spreken’ en de angst om niet gehoord te worden, te gaan verlaten. Gaan ‘staan’ voor de waarde en de wijsheid van wat jij voelt, zodat jij deze schoonheid weer aan jezelf en aan de wereld gaat schenken. 

Vanaf nu écht stappen maken om het anders te doen?

Wil jij begeleiding op lichamelijk, psychisch, emotioneel, spiritueel en praktisch niveau? De ‘Watercoaching’ helpt je daarbij. Ervaar wat velen voor jou al hebben ervaren:

  • Ondersteuning krijgen vanuit veel verschillende invalshoeken.
  • Handelen vanuit je kernkracht en met plezier.
  • Je weer ontspannen voelen en weer kunnen genieten.
  • Je zacht, kwetsbaar en ‘voelend’ mogen voelen.
  • ✓ Vastzittende emoties omzetten naar te benutten gevoel.
  • ✓ Je gevoel weer kunnen en durven uitspreken.
  • ✓ Je vanuit je gevoel laten horen zodat je weer ‘gehoord’ wordt.
  • ✓ Gaan staan voor de waarheid en wijsheid van jouw gevoelswereld.
  • ✓ Je eigen schoonheid gespiegeld krijgen door de waternatuur.
  • ✓ De ‘bloemenpracht’ van jouw gevoel weer tonen aan jezelf.
  • ✓ De ‘bloemenpracht’ van jouw gevoel weer schenken aan de wereld.
  • ✓ Je ondersteund en bemoedigd voelen en met verfrist perspectief je toekomst ingaan.

Zie de folder ‘Coaching in en met de Natuur’ voor de bijbehorende prijzen op basis van het bruto gezinsinkomen.

Tijdsduur en locatie

De sessies ‘Watercoaching’ boek je voor een tijdsduur van 1,5 of 2 uur. Bij de ‘Watercoaching’ kun je kiezen om jouw coaching te laten plaatsvinden op verschillende locaties: 

 

 

Aan het water

‘Watercoaching’ aan het water van de oude historische visvijver op ons landgoedje ‘De Roudonck’.

In een bootje

‘Watercoaching’ in een bootje op het water van de oude historische visvijver op ons landgoedje ‘De Roudonck’.

Aan de rivier

‘Watercoaching’ in het beekdal van de Essche Stroom, het riviertje dat achter ons landgoedje ligt.

Over Watercoaching

‘Watercoaching’ helpt je om op een natuurlijke manier inzichten te verkrijgen in je persoonlijke en professionele leven. Ideaal voor mensen die een diepere connectie willen ontwikkelen met zichzelf en hun omgeving. Voor mensen die van binnen op slot zitten en juist buiten kunnen opengaan. Die stress willen omzetten naar innerlijke rust en evenwicht. Die de kracht van willen, voelen, doen en denken willen uitdragen vanuit hun hart. Die aarde, water, lucht en vuur in vol ornaat willen ervaren. Die de kracht van Moeder Aarde willen opnemen om hun eigen hogere perspectief te ontdekken. Voor wie het water de wijsheid, schoonheid en rijkdom van het eigen gevoelsleven mag weerspiegelen. Zodat je weer durft en kunt gaan ‘staan’ voor de waarde van je eigen gevoelswereld.

In zijn ‘Watercoaching’ combineert Peter Houtman 15 jaar werken in de natuurbescherming en als reisleider van natuurwandelreizen, met 28 jaar therapeutschap, coach, trainer, supervisor, inspirator, perspectiefbrenger, zielsbegeleider, zweethutleider en vurloopleider zijn. Vanuit deze rijke ervaringen neemt hij je mee op jouw innerlijke reis naar jouw levensdoelen en zielsbestemming. ‘Als ontdekkingsreiziger op jouw vaartocht op het water van je gevoel; bij jezelf naar binnen’. 

Neem contact op

Voel je klaar om de unieke kracht van water te omarmen en een diepere verbinding met jezelf te ontdekken? Zet vandaag nog de stap voor jouw persoonlijke groei en welzijn. Neem contact op of vraag een intakegesprek aan, voor een verfrissende sessie ‘Watercoaching aan of op het water’.