Voor mannen, vrouwen en jongeren, met een eigen groep, organisatie of bedrijf

Labyrint lopen

Het ongewisse pad van jouw levensreis ervaren

Contact

Home » Labyrint lopen

Deelnemen kan meerdere keren per jaar

Mannentraining mannen in t wild vuur

Waarom meedoen?

Het ‘Labyrint’ biedt een unieke gelegenheid voor meditatie, contemplatie en gebed, waardoor je de kans krijgt om diep naar binnen te kijken en je eigen reeds gemaakte levensreis te verkennen en onderzoeken. In de kern van het Labyrint maak je contact met de allerhoogste energieën van licht en liefde, de Goddelijke energie verbonden met Moeder Aarde. Gesterkt, gevuld en verbonden met je eigen kern maak je jouw daadwerkelijke energetische en symbolische tocht terug waarbij je het verleden achter je laat. Toekomstige uitdagingen kun je vanaf nu altijd aan, zolang je maar in jouw eigen allerhoogste verbinding van licht en liefde blijft. Door het ‘Labyrint te lopen’ zet jij jouw eerste stappen om te leren om met een gevoel van ruimte in je hart je nieuwe leven tegemoet te treden.

Wat doen we?

‘Labyrint lopen’ op ‘De Roudonck’ is een buitengewone ervaring die je uitnodigt om op een diepgaande reis naar binnen te gaan. Het is geen illusie, trucje of spektakel, maar eerder een krachtige oefening die je uitdaagt om werkelijk in contact te komen met de diepte van jezelf. Door deel te nemen aan het ‘Labyrint lopen’, ervaar je waar je nog blokkerende energieën hebt op weg naar je kern. Soms wordt je onderweg als het ware ‘tegengehouden’ om stil te staan bij dat wat geheeld wil worden. Soms raak je onderweg zelfs geheel de weg kwijt. Immer, het ‘Labyrint’ spiegelt jou wie jij zelf bent, dan wel wat jij op je levenspad bent tegengekomen of mogelijk zult gaan tegenkomen. Het ‘Labyrint’ nodigt je uit om een diepere verbinding aan te gaan met jezelf, met je kern, met het Goddelijke en met Moeder Aarde. Je ervaart je eigen ‘heelwording’. Je voelt je eigen waarde en zelfvertrouwen groeien. Het ‘Labyrint’ brengt je bij dankbaarheid, respect en liefde.

Mannentraining mannen in t wild vuur

Labyrint lopen van oudsher

‘Labyrint lopen’ wordt al heel lang op allerlei plekken op de wereld gedaan. Het oudste dat in Europa is teruggevonden is een afbeelding van een labyrint op een soort grafsteen in Italië. In de kathedraal van Chartres in Frankrijk is ditzelfde labyrint aangelegd. Dit labyrint wordt door veel mensen die op pelgrimstocht zijn in de kathedraal gelopen. Omdat wijzelf en meerdere zieners op ‘De Roudonck’ een labyrint ‘zagen’ liggen, hebben wij op die plek het ‘Labyrint’ van ‘De Roudonck’ aangelegd; overeenkomstig de vorm uit Italië en uit de kathedraal van Chartres. De eeuwenoude traditie van het ‘Labyrint lopen’ biedt een tijdloze gelegenheid om jezelf te verkennen, te groeien en contact te maken met de essentie van jouw leven. Het ‘Labyrint’ op ‘De Roudonck’ is een prachtige krachtplek om deze traditionele en innerlijke reis te ervaren en te omarmen.

Jouw ongewisse levensreis naar dát wat er toe doet.

Wat ontdek je als jij je met je kern verbindt?

Dit ga je ervaren

Een diepgaande innerlijke reis

Het ‘Labyrint’ op ‘De Roudonck’ biedt een uitnodigende omgeving voor meditatie, contemplatie en gebed. Maar wat je hier echt zult ervaren, is een reis die diep naar binnen leidt. Het is een innerlijke ontdekking waarbij je vooruitgang boekt, tegenslagen overwint, wordt teruggestuurd, soms de weg kwijt bent en uiteindelijk in de kern zult aankomen; jouw kern! 

Verbonden met je kern

Na het trotseren van mogelijke obstakels en uitdagingen, ben je in de kern van het ‘Labyrint’ welkom om je eigen kern te ontdekken en verbinden. Te midden van serene rust, maak je contact met de allerhoogste energie van licht en liefde, de Goddelijke energie, verbonden met Moeder Aarde. Geworteld, gevuld en gesterkt ga je op pad voor de reis terug jouw nieuwe leven in.

Terugkeren met ruimte en vernieuwing

Terwijl je je weg terug vervolgt, zal je opnieuw heen en weer worden gestuurd, maar nu met een gevoel van ruimte en overgave. Alle mogelijke tegenslagen verwelkom je met open armen simpelweg omdat het ‘Labyrint’ jou welkom heet en omarmt. ‘Labyrint lopen’ op ‘De Roudonck’ bereidt je voor om je nieuwe leven vol vertrouwen en met een geopende hart tegemoet te zien.

De ervaring van jouw 'Labyrint lopen' benutten in je dagelijkse leven

Peter Houtman geeft je in de evaluatie na afloop van het ‘Labyrint lopen’ inzichten en tips mee over hoe je jouw ervaringen met dit ritueel kunt integreren en benutten in je dagelijks leven. Je zult merken hoeveel ‘wijsheid’ je op dat moment krijgt aangereikt.

Drie opties voor ‘Labyrint lopen’

Klik hieronder op een optie voor meer informatie.

'Labyrint lopen' bij onze eigen trainingen

‘Labyrint lopen’ biedt een krachtige en transformerende ervaring, die vaak ook deel uitmaakt van trainingen en activiteiten die wij zelf op ‘De Roudonck’ verzorgen, zoals bij de ‘Verdiepingsgroepen Zielsgelukkig’.

Het ‘lopen van het Labyrint’ kan ook tijdens jouw Individuele sessie voor persoonlijke groei of zielsontwikkeling worden ingezet en als onderdeel van jouw Wandel Coaching

Wanneer je bij ons het Natuurhuisje boekt of in één van onze Gastenkamers overnacht, kun je het zelfstandig ‘Lopen van het Labyrint’ of onder begeleiding van Peter Houtman bij boeken via de website van ‘De Roudonck’.

'Labyrint lopen' met een eigen groep

Wil je met een eigen groep het ‘Labyrint lopen’ meemaken; dat kan! Bijvoorbeeld als onderdeel van een training of andere activiteit die jij bij ons op ‘De Roudonck’ organiseert. Maar ook om vriendschappen te bekrachtigen, een verjaardag te vieren, de band met collega’s te versterken, als initiatieritueel of als trouwritueel. Het ‘Lopen van het Labyrint’ kun je met je eigen groep zelfstandig doen of Peter Houtman inhuren om zowel de voorbereiding, het lopen zelf als ook de evaluatie en afronding te begeleiden. Ook kan hij je meenemen in een krachtig verder reikend ritueel waarmee het ‘Lopen van het Labyrint’ een enorme verdieping krijgt. Weet dat je bij de eerste keer ‘Lopen van het Labyrint’ op ‘De Roudonck’ met een eigen groep, altijd Peter Houtman hebt in te huren. 

'Labyrint lopen' met organisaties en bedrijven

Houtman begeleidt ook organisaties en bedrijven bij het onderzoek naar de wegen waarop de doelen kunnen worden behaald. Lopen de paden wel in een rechte lijn? Hoe wordt er omgegaan met tegenslagen bij medewerkers individueel en in een team? Wat als de weg is dat ‘van het kastje naar de muur gestuurd worden’ onderdeel is en mag zijn van het bereiken van het gestelde resultaat? Wat als een ieder bij zijn of haar kern kan uitkomen en van daaruit in de organisatie of het bedrijf zijn of haar échte kracht van binnenuit kan inzetten? Het ‘Labyrint lopen’ laat een ieder het eigen pad en het eigen tempo ontdekken. Ervaren dat naar voren toe op weg zijn, ook betekent dat je soms volledig de weg kwijt bent of wordt teruggestuurd. Vanuit de kern van het ‘Labyrint’ loop jij jouw toekomst in. Wetend dat jij enkel jouw bijzondere bijdrage aan de organisatie of het bedrijf kan leveren als jij daarin jouw pad kan lopen, op jouw tempo én vanuit jouw kern!

Kosten

De tijdsduur van alles wat behoort bij het ‘Lopen van het Labyrint’ hangt af van de grootte van de groep, de snelheid waarmee de groep dit ritueel beleeft, wat er door de deelnemers wordt ervaren en de hoeveelheid inzichten, tips en wijsheid er voor jou via Peter Houtman kan worden aangereikt. Ingeschatte tijdsduur inclusief korte uitleg over ‘De Roudonck’, salie smudgen en uitleg over het ‘Lopen van het Labyrint’ vooraf, beleven van het het ‘Lopen van het Labyrint’ en de inzicht gevende groepsevaluatie achteraf: 2,5 – 4 uur.

Hieronder vind je een overzicht van de tarieven wanneer je wilt ‘Labyrint lopen’ a) tijdens Individuele Therapie, Wandel Coaching, Relatietherapie, Zielsbegeleiding of Training bij Peter Houtman, b)met een eigen groep én bij ons de Trainingsruimte huurt, c) met een eigen groep terwijl je bij ons niet de Trainingsruimte huurt, d) wanneer je bij ons een Gastenkamer of ons Natuurhuisje huurt en e) wanneer wij dit als losse activiteit aankondigen waarop jij je individueel kunt inschrijven.

Activiteit Scenario Prijs per persoon Minimum Extra kosten
a) Individuele Therapie, Relatietherapie, Wandel Coaching Zielsbegeleiding of Training bij Peter Houtman Met begeleiding De kosten voor begeleiding zijn onderdeel van de kosten voor een sessie of van de  trainingskosten
b) Eigen groep met huur van onze Trainingsruimte* Met of zonder begeleiding (afhankelijk van eerdere deelname) € 5 € 50 € 120/uur (met begeleiding)
c) Eigen groep zonder huur van onze Trainingsruimte* Met of zonder begeleiding (afhankelijk van eerdere deelname) € 10 € 120 (voor een groep zonder begeleiding) € 120/uur (met begeleiding)
d) Individueel wanneer je bij ons een Gastenkamer of ons Natuurhuisje huurt* Met of zonder begeleiding € 5 € 120/uur (met begeleiding)
e) Individueel op een door ons geplande datum* Met begeleiding € 35 8 deelnemers

*Alle prijzen zijn exclusief 21% BTW en voor alle sessies ‘Labyrint lopen’ gelden de volgende voorwaarden:

  • Begeleiding door Peter Houtman is vereist bij de eerste keer ‘Labyrint lopen’. Je betaalt dus € 120/uur extra aan begeleiding.
  • Wanneer Peter Houtman de begeleiding verzorgt worden de deelnemers voorafgaand aan het ‘Labyrint lopen’ door hem met salie gesmudgt. 
  • Na een eerste keer ‘Labyrint lopen’ onder begeleiding van Peter Houtman is ‘Labyrint lopen’ met een eigen groep zonder begeleiding mogelijk.
  • Wel is daarbij een vereiste dat je zelf alle personen die het ‘Labyrint’ willen lopen, vooraf met salie smudgt.

Wil je met je organisatie of bedrijf het ‘Labyrint lopen’ meemaken, dat kan! Vraag dan naar de daarbij behorende prijzen.

Informatie en contact

Neem graag contact met ons op om te bespreken of het ‘Labyrint lopen’ aansluit bij jouw persoonlijke behoeften en intenties of bij die van jouw groep. En om eventuele vragen te stellen en meer inzicht te krijgen in wat het ‘Labyrint lopen’ jou of jullie zou kunnen opleveren.

Wat deelnemers bij het ‘Labyrint lopen’ hebben gezegd:

Antoinette: “Ik heb mijn leven met obstakels en struggels nogmaals doorlopen. Maar nu met lichtheid en speelsheid. Met waardevolle inzichten die Peter mij na afloop aanreikte.”

Connie: “Ik heb het lopen van het labyrint als heel prettig ervaren. De twee inzichten die ik kreeg waren heel fijn. Vooral om er voor te kiezen om te zijn wie ik ben. Ik voelde een enorme rust tijdens het lopen, in een soort cadans. Het heeft me gesterkt om steviger voor mezelf te gaan staan.”Het is alsof ik door de bast heen het hart van de boom voelde kloppen.”

Marlon: “De energie op ‘De Roudonck’ is toegankelijk, beschermend en veilig. Zo kon ik me openen voor dat wat zich wilde laten zien aan mij. Het labyrint lopen gaf me het gevoel van bij mezelf aanwezig zijn in mijn eigen ‘zijn’. In de kern van het labyrint voelde ik me verbonden met de energieën van de aarde en de hemel. Dit was zeer sterk aanwezig.”

Iris: “Wat een indrukwekkende krachtplek is ‘De Roudonck’; De stilte en de omarmende energie die raakt. En dat gecombineerd met Peters pure wijsheid bij zijn uitleg voor iedere deelnemer. Een geweldige tocht door het ‘Labyrint’ met onze groep waarmee we een retraite deden. Met een spontaan kusje op de Lindeboom, de boom van de liefde, in het midden.”